Beste LUTV- lid,

In het kader van de opleiding Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen aan de KU Leuven, wordt in groep samengewerkt aan een project uitgegeven door Relu, een Leuvense start-up. Zij hebben een model uitgebouwd dat, vertrekkende van CT scans, met artificiële intelligentie automatisch de segmentatie doet van tanden en een 3D model weergeeft. (voor meer info zie https://relu.eu/)

We hebben de uitdaging een tool te ontwikkelen om de planningsprocedure voor het bereiken van de perfecte occlusie  te stroomlijnen via virtual reality (VR).

Ons product vertrekt vanuit de reeds bestaande tool van Relu met 3D weergave en geeft de mogelijkheid voor specialisten om in een virtuele omgeving de beoogde occlusie te plannen. Het resultaat wordt vastgezet en kan gedeeld worden bijvoorbeeld met bijvoorbeeld het tandtechnisch laboratorium en andere betrokkenen.

Op dit moment staan we aan de start van de echte ontwikkeling van deze VR tool. Hierbij is het niet onbelangrijk van de mening van specialisten in uw vakdomein, te kennen.

We hebben een korte vragenlijst gemaakt om de gedachten en visie van oa. tandartsen te verzamelen. (zie https://forms.gle/UYk4M6CMqQQdZLNy7  )

U doet ons een groot plezier door deze vragenlijst in te vullen en ons hiermee een stap vooruit te helpen!

Met vriendelijke groet,

Astrid Dewever